فاز ۱۱ پارس جنوبی که مرزیترین فاز این میدان مشترک است، ۲۰ سال در توسعه و تولید گاز عقبماندگی دارد؛ سوال اینجاست که با اقدامات دولت سیزدهم، قفل ۲۰ ساله این فاز با تولید گاز در دهه فجر امسال باز میشود؟
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مجموعه گاز پارس جنوبی با تأمین بیش از ۷۵ درصد گاز کشور به بزرگترین تأمینکننده گاز کشور تبدیل شده و اکنون با فرآورش روزانه ۸۴۵ میلیون مترمکعب مصرف گاز در همه پالایشگاههای کشور، بیش از ۶۳۰ میلیون مترمکعب مصرف خانگی، تجاری، صنایع کوچک و غیرعمده است.
وزیر نفت با اشاره به افزایش مصرف گاز در روزهای اخیر به دلیل وقوع سرما گفت: در این روزها بالاترین میزان تولید گاز از میادین مستقل و مشترک گازی به ثبت رسید که در دولت سیزدهم رکورد جدیدی است.
کارشناس انرژی با انتقاد از نبود حکمرانی واحد انرژی، گفت: بالاترین نسبت تولید فلرهای گازی به حجم تولید نفت در دنیا را داریم. ۲۰ درصد عربستان نفت تولید می کنیم اما چندین برابر آن فلر گازی داریم.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد: در ۲۳ روز سپریشده از زمستان امسال (یکم تا ۲۳ دیماه) بیش از ۱۵ میلیارد مترمکعب گاز از سوی این مجموعه به شبکه سراسری تزریق شده است.
فلاحتیان گفت: با توجه به نیاز کشور باید تولید گاز را افزایش دهیم که به این منظور باید ۸۰ میلیارد دلار در طول هشت سال آینده سرمایه گذاری انجام گیرد تا تولید گاز به ۱.۵ میلیارد مترمکعب در روز برسد.
معاون وزیر نفت در حالی گفته که میانگین ارزش هر تن محصول پتروشیمی ایران باید به ۵ هزار دلار برسد که ارزش هر تن از این محصولات هم اکنون ۵۰۰ دلار است. ضمن اینکه چشم انداز تامین خوراک تیره و تار است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در بازدید میدانی از منطقه آغار و دالان با اشاره به تاکیدهای مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در تولید حداکثری گاز، از افزایش تولید روزانه بیش از پنج میلیون مترمکعب گاز در این منطقه در اوج مصرف زمستانی خبر داد.
مدیر نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران گفت: درحال حاضر شرکت ملی نفت ایران از ۲۳ میدان گازی در کشور به میزان یک میلیارد و ۴۰ میلیون مترمکعب گاز تولید میکند که حدود ۹۸۰ میلیون آن را جهت توزیع در شبکه مصرف به شرکت ملی گاز تحویل می دهد.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی از پهلودهی چهار نفتکش بهطور همزمان در پارس جنوبی خبر داد و گفت: این عملیات برای نخستینبار بهمنظور جلوگیری از اختلال در تولید گاز کشور بهویژه در فصل سرد سال با موفقیت انجام شد.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در بازدید از منطقه عملیاتی تنگ بیجار، با اشاره به عملکرد شاخص شرکت نفت و گاز غرب در حوزه تولید گاز و ثبت رکورد ۱۰۷درصدی برنامه تولید تکلیفی، از پیگیری طرح تکمیلی فاز دوم تنگ بیجار خبر داد.
در شرایط فعلی ۷۲ درصد تولید گاز کشور توسط بخش خانگی و تجاری بلعیده میشود؛ هرچند که طبق گفته وزیر نفت ۱۵ میلیون مترمکعب تحویل گاز به نیروگاهها و صنایع افزایش پیدا کرده اما ادامه این روند ممکن است چالشهایی را ایجاد کند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس لازمه عبور از ناترازی گاز را افزایش تولید، مدیریت مصرف، سرمایهگذاری بخش پاییندستی در بالادست و استفاده از فناوری نو بیان کرد.